Linnut lentävät aurinkoisella rannalla

Luentotallenteet

Järjestämme läheisille ja ammattilaisille suunnattuja webinaareja ja keskustelutilaisuuksia, joista osasta tarjoamme myös tallenteita. 

Katso tulevat tapahtumamme täällä.

Pullo ja psyyke -keskustelutilaisuus

Avoin luento 15.3.2022.

Miksi päihteiden käyttö ja mielenterveyden haasteet kulkevat usein yhdessä? Miten nämä haasteet tulee huomioida toipumisessa? Mistä läheinen tunnistaa onko päihteiden käytön taustalla muitakin mielenterveyden haasteita ja milloin hoitamaton mielenterveydenhäiriö näkyy päihteiden käyttönä?

Sininauhaliiton Kuivin jaloin -toiminta ja FinFami Uusimaan järjestämässä tilaisuudessa päihteistä ja psyykeestä keskustelivat alan pitkän linjan ammattilaiset A-klinikan sairaanhoitaja Mervi Malin-Santos ja FinFami Uusimaan toiminnanjohtaja Leif Berg. Asiantuntijoita ovat haastattelemassa Catarina Forsström FinFami Uusimaasta ja Ilona Mäki Sininauhaliiton Kuivin jaloin -toiminnasta.

Tallenteen äänessä on valitettavasti jonkin verran häiriöitä.

Syvissä vesissä – Päihderiippuvuus sairautena

Avoin luento 14.2.2022.

Millainen sairaus on päihderiippuvuus?

Kaikille avoimella luennolla päihderiippuvuudesta olivat kertomassa A-klinikka oy:n Päihdesairaalan ylilääkäri Margareeta Häkkinen sekä Suomen Päihderiippuvaiset ry:n puheenjohtaja, toipunut addikti Reeta Kroner.

Luennolla perehdyimme erityisesti päihderiippuvuuteen sairautena: Miten päihderiippuvuus vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin, toimintakykyyn ja mielenterveyteen? Miksi päihderiippuvuudesta on vaikea irtautua? Miten sairaus vaikuttaa lähisuhteisiin? Luennolla on varattu aikaa myös yhteiseen keskusteluun ja kysymyksiin.