kaisloja veden äärellä

Apua läheisille

Päihderiippuvaisten läheisillä on lain turvaama oikeus tukeen. Se, millaista tukea läheisille on tarjolla, vaihtelee kuitenkin paikkakunnittain. Osa läheisistä kaipaa ammattilaisen tukea, toisille taas vertaisryhmät ovat paras tukimuoto.

Tuen etsimisen lisäksi on tärkeää, että läheinen pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan. Vaikka omista menoista tai rakkaista harrastuksista kiinni pitäminen voi olla sekavassa ja kuormittavassa elämäntilanteessa vaikeaa, se kannattaa. Viikoittainen itselle tärkeä uintireissu tai vaikkapa kävely metsässä voi olla se tekijä, joka auttaa jaksamaan arjen keskellä.

Tästä osiosta löydät tietoa Sininauhaliiton tarjoamasta ryhmämuotoisesta tuesta, läheisille apua tarjoavista tahoista, kuten kunnan palvelutarjonnasta ja järjestöjen tarjoamasta tuesta, sekä keinoja oman hyvinvointisi vahvistamiseen.

Tarjoamme myös läheisille suunnattuja informatiivisia verkkoluentoja päihderiippuvuuteen ja läheisenä olemiseen liittyvistä aiheista, sekä läheisille suunnattuja työpajoja. Tiedot verkkoluennoista ja -työpajoista löydät Ajankohtaista-osiosta.