Kahvikuppeja ja kädet pöydällä

Ryhmät

Sininauhaliiton Kuivin jaloin -työssä järjestetään vuosittain useita ryhmiä päihderiippuvaisten läheisille. 

Kuivin jaloin -ryhmät

Pitkäkestoinen, 6 kk kestävä Kuivin jaloin -ryhmä on suunnattu päihderiippuvaisten läheisille, jotka haluavat vahvistaa omaa hyvinvointiaan. Vertaistuellisen 2-4 kertaa kuukaudessa kokoontuvan ryhmän aikana tutkimme arvotyöskentelyn kautta sitä, mikä on itselle mielekästä elämää. Lisäksi käymme läpi, millaisia tunteita päihderiippuvaisten läheiset usein kokevat ja pohdimme jokaisen omaa elämäntarinaa.

Päihteiden erottamat -ryhmät

Päihteiden erottamat -ryhmä on suunnattu eronneille tai eroa pohtiville henkilöille, joilla päihteiden ongelmakäyttö on yhtenä eron tai eropohdinnan syynä. Vertaistuellinen ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa. Ryhmässä tarkastellaan päihteiden käyttöä, sen vaikutusta parisuhteeseen sekä tilanteen herättämiä tunteita ja ajatuksia.

Pienet askeleet -miniryhmät

Pienet askeleet on viiden viikon kestoinen, kerran viikossa kokoontuva ryhmä, jossa läheiset pääsevät käsittelemään omaa tilannettaan muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Työskentely perustuu hyväksymis- ja omistautumisterapeuttiseen lähestymistapaan (HOT-menetelmä) ja tarjoaa avaimia oman hyvinvoinnin vahvistamiseen.

Perheklubi

Perheklubit ovat päihde- ja/tai peliriippuvuudesta kärsivien perheiden vertaistukiryhmiä, joissa tarjoamme tukea samassa ryhmässä sekä riippuvuuden kanssa kamppailevalle että hänen läheisilleen.

Sininauhaliiton koordinoimana perheklubitoiminta jatkuu tieto- ja tukipiste Tiltissä Helsingissä. Ryhmä on tarkoitettu rahapelaajille ja heidän lähipiirilleen ongelmallisesta pelaamisesta aiheutuvien haittojen käsittelyyn.

Lue lisää Perheklubista.

Päihdekuolemalle läheisensä menettäneiden ryhmät

TÄMÄ RYHMÄ ON TÄYNNÄ.

Järjestämme yhteistyössä MIELI ry:n kanssa vertaistukiryhmän päihdekuoleman kautta nuoren tai aikuisen lapsensa menettäneille syksyllä 2023. Ryhmä kokoontuu viikoittain yhteensä 15 kertaa Sininauhaliiton tiloissa Pasilassa 23.8.2023 – 29.11.2023 välisenä aikana. Ryhmän tavoitteena on

  • äkillisen menetyksen aiheuttamien tunteiden ja kokemusten käsitteleminen luottamuksellisessa vertaisryhmässä
  • kriisin pitkittymisen ja sairastumisen ehkäiseminen
  • selviytymiskeinojenvoimavarojen sekä tunnistaminen ja vahvistaminen
  • uusien näkökulmien löytäminen

Lisätietoja ja ilmoittautumiset tämän linkin kautta

Voit tiedustella tulevista ryhmistä läheistyön kehittäjiltä Irene Komulta ja Kaisu Lähteenmäeltä. Yhteystiedot löydät täältä.