Kahvikuppeja ja kädet pöydällä

Ryhmät

Sininauhaliiton Kuivin jaloin -työssä järjestetään vuosittain useita ryhmiä päihderiippuvaisten läheisille. 

Kuivin jaloin -ryhmät

Pitkäkestoinen Kuivin jaloin -ryhmä on suunnattu päihderiippuvaisten läheisille, jotka ovat uupuneita ja haluavat vahvistaa omaa hyvinvointiaan. Ryhmässä työskennellään viikoittain oman hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Vertaistuellisen ryhmän aikana tutkimme arvotyöskentelyn kautta sitä, mikä on itselle mielekästä elämää. Lisäksi käymme läpi, millaisia tunteita päihderiippuvaisten läheiset usein kokevat ja pohdimme jokaisen omaa elämäntarinaa.

Päihteiden erottamat -ryhmät

Päihteiden erottamat -ryhmä on suunnattu eronneille tai eroa pohtiville henkilöille, joilla päihteiden ongelmakäyttö on yhtenä eron tai eropohdinnan syynä. Vertaistuellinen ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa. Ryhmässä tarkastellaan päihteiden käyttöä, sen vaikutusta parisuhteeseen sekä tilanteen herättämiä tunteita ja ajatuksia.

Pienet askeleet -miniryhmä auttamistyön ammattilaisille

Pienet askeleet -miniryhmä on suunnattu auttamistyön ammattilaisille, jotka ovat päihderiippuvaisten ihmisten läheisiä. Kyseessä on miniryhmä, joka kokoontuu yhteensä neljä kertaa. Auttamistyötä tekevien ammattilaisten olo voi olla ristiriitainen silloin, kun itselle tärkeän ihmisen haitallinen päihteidenkäyttö kuormittaa omaa elämää. Ryhmässä läheiset pääsevät käsittelemään asioita samassa tilanteessa olevien kanssa. Työskentely perustuu hyväksymis- ja omistautumisterapeuttiseen lähestymistapaan (HOT-menetelmä).

Perheklubi

Perheklubit ovat päihde- ja/tai peliriippuvuudesta kärsivien perheiden vertaistukiryhmiä, joissa tarjoamme tukea samassa ryhmässä sekä riippuvuuden kanssa kamppailevalle että hänen läheisilleen.

Sininauhaliiton koordinoimana perheklubitoiminta jatkuu tieto- ja tukipiste Tiltissä Helsingissä. Ryhmä on tarkoitettu rahapelaajille ja heidän lähipiirilleen ongelmallisesta pelaamisesta aiheutuvien haittojen käsittelyyn.

Lue lisää Perheklubista.

Katso päivittyvät tiedot ryhmistä Tapahtumat-sivulta.

Voit tiedustella tulevista ryhmistä läheistyön kehittäjiltä Irene Komulta ja Emmalta Häkkiseltä. Yhteystiedot löydät täältä.