Nainen seisoo rannalla

ALKOHOLI MUUTTI HYVÄN JA HIENON MIEHEN

”Ihana puolisoni ja lasteni isä joi joka viikonloppu, yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Pysyimme silti yhdessä kaikki nämä vuodet syvän rakkauden ja avarakatseisuuteni vuoksi. Lopulta en enää jaksanut ja rakkaus loppui.

Mieheni alkoholinkäyttö lisääntyi rajusti yhteiselomme viimeisinä vuosina. Puolisoni muisti huononi, hänestä tuli hajamielinen ja hän toisteli samoja asioita. Perheemme ilmapiiri kiristyi, ja yhteiselosta tuli molemminpuolista huutoa ja raivoa. Se elämä oli kauheaa!

Elämämme oli kuitenkin vielä hyvää, sillä työ piti ja pitää edelleen mieheni arjen järjestyksessä. Viikonloppuisin hän ei kuitenkaan ollut läsnä tavallisessa perhe-elämässä.

                  ”Jonkin ihmeellisen voiman avulla jaksoin prosessoida eroa.”

Vuosia taistelin irti päästämisen kanssa. Nämä vuodet olivat todella vaikeita ja henkisesti raskaita. Tilanteen aiheuttama häpeä oli valtava ja koin, etten voi kertoa kenellekään elämästämme.

Tunsin, että oma mielenterveyteni alkoi olla vaarassa. Sain apua päihdeongelmaa käsittelevästä kirjallisuudesta. Jostain ihmeestä sain voimaa miettiä avioeroa. Lopulta hain eroa ja saimme tehtyä osituksen. Vaikeinta oli saada ex-mies muuttamaan pois yhteisestä kodistamme.

Entinen mieheni juo edelleen omassa kodissaan, hyvä niin. Ilman alkoholia ex-mieheni oli hyvä ja hieno mies. Alkoholi muuttaa kuitenkin ihmisen persoonallisuuden niin pahoin, ettei kenelläkään siinä lähellä ole hyvä olla. Juominen on hidasta kuoleman vastaanottamista.

Elämä alkoholistin kanssa tuo paljon surua, murhetta, väsymystä, vihaa ja taloudellista epävakautta

    ”Tärkeintä tällä hetkellä on oma ja lasteni terveys.”

Itse en ole alkoholia koskaan juurikaan juonut. Pahimpina aikoina liikunta auttoi pitämään pääni kasassa ja työkykyni kunnossa. Nyt olen saanut viettää viikonloput rauhassa lasteni kanssa noin vuoden ajan. Olen hyvässä vaiheessa erosta toipumisessa, mutta tulee viemään vuosia, että toivun kaikesta.

En ole enää riippuvainen entisestä miehestäni. Oikeastaan en enää edes välitä hänestä. Minulle tärkeintä tällä hetkellä on oma ja lasteni terveys. Koen, että olen vahva nainen, vahvan äidin kasvattama, ja sen ansiosta selvisin.

Elämästä voi nauttia myös ilman alkoholia.”