Tukea läheiselle omahoito-ohjelmasta

15.4.2024

Palaset-mallin itseapuoppaan pohjalta toteutettu omahoito-ohjelma on julkaistu Mielenterveystalo.fi-sivuilla. Omahoito-ohjelma on tarkoitettu huumeita käyttävän nuoren läheiselle oman jaksamisen tukemiseen.

Kun nuori alkaa käyttää huumeita, läheinen kokee itsensä usein keinottomaksi. Huoli nuoren tulevaisuudesta on suuri ja läheisen oma hyvinvointi joutuu koetukselle. Huumeita käyttävän nuoren läheisille suunnattu omahoito-ohjelma tarjoaa tietoa ja tukea kuormittavassa tilanteessa.

tästä linkistä suoraan omahoito-ohjelmaan

 

Mielenterveystalon omahoito-ohjelmat
Mielenterveystalo.fi on julkisen terveydenhuollon verkkopalvelu, joka tarjoaa tietoa, oirekyselyitä sekä oloa helpottavia omahoito-ohjelmia mielen oireisiin ja kuormittaviin elämäntilanteisiin. Palvelua käyttävät miljoonat suomalaiset ja sen sisältöjä hyödynnetään myös osana sosiaali- ja terveydenhuollon tarjoamaa hoitoa. Palvelusta vastaa HUS, joka tuottaa sisällöt yhteistyössä hyvinvointialueiden, järjestöjen sekä kokemusasiantuntijoiden kanssa. Mielenterveystalo.fi on kaikkien käytettävissä maksutta 24/7. 

Palaset-malli
Palaset-malli syntyi Palasista eteenpäin -yhteistyöhankkeessa Sininauhaliiton ja Irti huumeista ry:n kesken vuosina 2019–2022. Se kehitettiin työmenetelmäksi ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään huumeita käyttävien nuorten läheisiä. 

Kirjoittaja Läheistyön kehittäjä Tiina Haajanen

Luitko jo nämä?

kolme henkilöä sillalla
29.4.2024

Pohjois-Savon sote-ja kasvatusalan ammattilaisille koulutus

Läheistyö tarjoaa mahdollisuutta osallistua koulutukseen Pohjois-Savon alueella.  Oletko...
27.3.2024

Läheistenpäivää vietetään 5.5.24

Toukokuun 5. päivänä vuonna 2024 vietetään Läheistenpäivää. Silloin muistetaan läheisiä,...
8.3.2024

Maaliskuussa kuullaan kokemusasiantuntijoita

Maaliskuussa kuullaan kokemusasiantuntijoita Vertaisten kokemukset ja toipumistarinat ovat...